Expertklog og livsstupid?

Vi har en meget stor søgning til vores skole – 53 til kommende børnehaveklasse, men kan kun tage 22 ind. Hvorfor vil så mange ind på vores skole?

Der er 12 andre friskoler inden for en radius af 25 kilometer fra Billesborgskolen. Hver skole har deres profil og deres fokus, som man som forældre kan bakke op om og derfor sende sit barn i. Vi er mange om buddet, og det er på sin vis godt, da forældre er forskellige og vil deres børn noget forskelligt.

Billesborgskolen er en skole, hvor vi stræber efter, at børnene har et godt børneliv med plads til kammeratskab, leg, fordybelse, ro, udvikling, dygtiggørelse, underen, glæde, sorg og smagen af noget værdifuldt og meningsfuldt. En skole, hvor vi lægger os i selen for, at de udvikler sig socialt, fagligt, personligt og åndeligt/kulturelt. En skole, hvor vi stræber efter, at de kan være ambitiøse og fastholde faglige mål, samtidig med at de får værdier med, som de kan tage som udgangspunkt både for deres personlige liv og for det fælles liv de skal skabe sammen med andre unge danskere, så vores samfund funderes på respekt og værdighed, også for den svage.

Billesborgskolen ligger i top i Køge kommune år efter år, hvad angår folkeskolens afgangsprøve. Det tyder på, at fagligheden er som den skal være. Men det falder vi ikke på halen over – vi vil mere end det!

Det, vores skole tilbyder, er et helhedssyn på mennesket med plads til forskelligheder og mangfoldighed. Uanset hvordan vi er skruet sammen, har vi værdi og skal og kan noget med vores liv. Vi er ikke hinandens konkurrenter, men vi skal samarbejde, blive dygtigere sammen. Her er for øvrigt det danske andelsprincip i særklasse, hvor andelshaverne indbyrdes hjælper hinanden, deler viden og bliver bedre sammen. Til gavn for konkurrenceevnen. Vi tilbyder en fornøjelig tur med glimt i øjet, hvor hvert barn, når så langt, de kan og med bagagen fyldt godt op med livsmod, retning og alskens faglige kompetencer.

Den kære Løgstrup sagde jo: man kan gå ud af skolen expertklog men livsstupid! Og så er man ikke nået særlig langt!

Sept. 2015/John