News

1000 psykologers opråb

1000 psykologer skrev mandag et åbent brev til politikerne på Christiansborg i Politiken. De er bekymrede for eksplosionen af mistrivsel blandt børn og unge. På ti år er antallet af børn og unge som behandles i psykiatrien steget med 50 %. Det er voldsomt.

Der er ingen tvivl om, at der med blandt andet de sociale medier, er et enormt pres på børn og unge. De sammenligner sig konstant, ikke blot med naboens søn, men med hele verdens elite. Så kommer vi alle til kort.

Der er nok mange forklaringer og mange løsninger, men måske mest, at når det almindelige, fundamentale ikke fungerer, så skal specialisterne på banen.

Vi skal skabe hjem og skoler, hvor børn grundlæggende trives og rummes. Det kan selvfølgelig lade sig gøre.

Kortere dage, to-lærerordninger, mere fokus på det kropslige. Ja, ikke dårligt. Så er vi nået et stykke ad vejen. Børn skal ikke i institution for tidligt. Gerne først noget efter deres 2 års fødselsdag. Det ville gøre underværker.

Og så skal de møde voksne der, ja, elsker dem. Vil dem med hud og hår. Udfordrer dem, har holdninger, går en ekstra mil med dem og håbefuldt tror på dem. Voksne som nægter at bukke under for egen frygt og følelse af magtesløshed.

Her har kristendommen en enkel vej. Der er et sted, én, jeg kan hente troen, håbet og kærligheden fra, så frygten ikke får det sidste ord. Det skal børn og unge også vide.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Related News

Nyt om cykelsti

Nyt om cykelsti

Helle Fuglsang Skovlund (m. i Trafikrådet i Køge og forældre på skolen) fortæller:...