Glade drenge løber.

Forskning: Grønne områder gør børn klogere

Et hold forskere har lavet en undersøgelse (se kilde nederst) med 2623 børn fra Barcelona. Det viste sig, at de børn, som havde grønne områder ved skole og hjem, havde bedre arbejdshukommelse og bedre kunne koncentrere sig. Man korrigerede for socio/økonomiske forhold.

De mulige forklaringer var, at der var mindre forurening (da grønne planter optager kuldioxid og producerer ilt), mere plads til bevægelse og mindre støj og dermed et afstressende miljø.

Så er det godt, vi har skole på en herregård med skov, å og park!

Og så kan jeg altså ikke lade være med indskyde: og en bøn! Hjerneforskere har påvist, at bevægelse, musik/rytme og gode relationer markant øger hjerneaktiviteten. Og i en udsendelsesrække på DR 2 påviste læger også, at patienter, der blev ”udsat” for en oprigtig bøn af et troende menneske, fik øget hjerneaktiviteten betragteligt. Det kunne de ikke forklare, men blot konstatere. I et kristent univers er forklaringen enkel: Guds nærvær skaber noget i et menneskes liv.

Og hvorfor tage det med? Fordi vi jo starter skoledagen med en bøn. Og dermed øges hjerneaktiviteten! Det er ikke derfor vi gør det, men det er da en interessant sideeffekt.

God sommerferie!

Kilde:

Green spaces and cognitive development in primary schoolchildren (eksternt link).