News

Billesborg2011 - 274

Nyt fra SFOen

Kære forældre til børnene i Billesborgsskolens SFO,

Det er ikke lige til at mærke, at det skulle være blevet efterår her på Billesborgsskolen. Temperaturene daler kun langsomt i takt med efterårets stille entré. Det er bare skønt, for børnene giver den fortsat masser af gas udenfor i vores dejlige  grønne miljø.

Vi har  ansat Christophe, en tidligere elev her på skolen, tirsdag og fredag i SFO`en. Christophe er ligesom Julie, en ung student, som hjælper til både i hovedbygningen og i fritidsklubben (4.-7.kl.) Så har vi jo også tre 7. klasseselever, som hjælper til tirsdag og torsdag. Så vi er efterhånden fint repræsenteret unge som modne. 🙂

AKTIVITETER

SFO aktiviteter foregår grundlæggende altid i tidsrummet 13.00-15.00.

Leg og bevægelse er obligatorisk, al anden aktivitet er tilbudsbaseret. I skrivende stund (onsdag) har vi haft 22 børn oppe i naturklubben for at lave snobrød og lege med huler i området ved bålhytten. I ”skoven” på den anden side af legepladsen, har der været 4 forskellige grupper i gang med hulelavning.  Både i parken og på legepladsen har der været fuld gang i legeaktiviteterne. Generelt oser her af trivsel, og jeg har ikke hørt om, eller set en eneste konflikt i dag børnene imellem. Hvis i hører om mistrivsel, vil vi meget gerne kontaktes desangående. Generelt er børnene meget dygtige til selv at løse konflikter, og til at blive gode venner igen. Jeres børn fortjener ros! De er seje. 🙂 Vi vil i den kommende tid lægge billeder ind på skolens facebook, så i selv kan få syn for sagen.

Af nye aktiviteter kan nævnes: Skak om tirsdagen, gamle lege med Bente og skovture med Tina. I billedkunst handler det mest om at kreere juleting efter efterårsferien.

Vi har jo fået foræret en hel del skakspil (20) og er blevet medlem af dansk skoleskak. Så vi har til hensigt at lære børnene dette geniale spil at kende. Lisbeth er primus motor, og Christophe og nogle af skakspillerne fra fritidsklubben (4.-7. klasse), vil hjælpe til med dette.

Aktivitetsskema:

Man: Leg og bevægelse 2.kl. (Bettina)

           Krea (Joan)

           Frugt og mad (Tina) Børnene er med til at lave maden og servere efterfølgende.

 

Tir:   Leg og bevægelse 1.kl. (Bettina)

          Samling 0-2.kl. (Benny)         

          Skak (Lisbeth og Christophe)

          Guitar 3.kl. (Benny)

          Overraskelse fx boller med kage (Joan hver 2. Tirsdag)

          Lektiecafè (Heidi)

 

Ons: Samling 3.kl. (Benny)

          Naturklub (Kenneth)

           Krea (Joan)

           Frugt og mad (Lisbeth)

 

Tors:  Leg og bevægelse 3.kl. (Bettina)

            Gamle lege (Bente)

            Skovtur (Tina)

            Krea (Joan)

            Frugt og mad

 

Fre:    Spille/hygge/ filmdag

            Frugt og mad (Janne)

 

IPADS I SFO

Vi har lige netop afholdt et SFO møde, hvor vi alligevel har besluttet os for, at børnene får lov til beholde retten til at spille iPads fra kl. 15.00 på alle hverdage.  Dette skal ses i lyset af det brev, som jeg tidligere udsendte, hvori jeg bl.a. skrev, at mange af børnene er godt ”fyldt op” med  både faglige, som sociale udfordringer og aktiviteter på dette tidspunkt, og, at de sammen hygger sig rigtig godt omkring det at spille på iPads, den korte tid, som de har tilbage inden afhentning i SFO. Vi oplever ikke spilleriet p.t, som værende en årsag  til bekymring.  Men vi evaluerer selvfølgelig med jævne mellemrum alt det, som foregår i vores SFO, og hører hvad I som forældre siger.

I har selvfølgelig som forældre ret til at formene jeres børn adgang til deres iPads.  Vi skal blot have besked.

Jeg/vi vil rigtigt gerne fortsat være i en åben dialog vedrørende holdninger til dette, og i forhold til jeres børns trivsel i SFO i øvrigt.  

Husk til sidst, at den koldere og vådere tid nærmer sig, så husk tøj til årstiden, støvler m.m.

Hav et dejligt efterår !

 

Kh

Benny   SFO tlf. SFO tlf. 22639863  

Email: benschultz7@gmail.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Related News